مقالات

تغذیه ی عروس هلندی

تغذیه در عروس هلندی

تغذیه ی صحیح عروس هلندی

غذای مناسب و تغذیه ی عروس هلندی یکی از مهم ترین عوامل در حفظ سلامتی و شادابی این پرنده دوستداشتنی است. انتخاب غذای با کیفیت و متناسب با نیاز های عروس هلندی میتواند تاثیر مستقیمی بر طول عمر، فعالیت و سلامت عمومی او داشته باشد. این پرنده ها به یک رژیم غذایی متعادل شامل دانه ها، میوه ها، سبزیجات و پروتئین نیاز دارند. همچنین افزودن مکمل های ویتامینی میتواند به حفظ سلامت پرنده کمک کند. در کل تمامی طیور برای زنده ماندن و رشد بهتر نیاز به تغذیه مناسب دارند که در صورت اصولی بودن این تغذیه خواهید دید که طوطی شما نه تنها سالم و سر حال بزرگ می شود بلکه از تمامی بیماری های باکتریایی و ویروسی نیز در امان خواهد ماند ، طوطی ها در صورت تغذیه صحیح جفتگری بهتری خواهند داشت و در نتیجه شما تخم نطفه دار طوطی سالم تر و با هچ بالاتری خواهید داشت و این شرایط برای تمامی طوطی سانان از جمله تخم نطفه دار طوطی کاکادو ،تخم نطفه دار طوطی ماکائو و دیگر طوطی ها یکسان بوده است .

تغذیه صحیح طوطی عروس

تغذیه صحیح طوطی عروس

 غذای عروس هلندی

غذای عروس هلندی شامل دانه هایی مانند ارزن، تخم آفتاب گردان و سایر دانه های مخصوص پرندگان زینتی است. اما دقت کنید که تنوع در رژیم غذایی این پرنده از اهمیت بالایی برخوردار است. میوه ها و سبزیجات تازه مانند سیب، هویچ و اسفناج نیز باید به برنامه ی غذایی اضافه شوند تا ویتامین ها و مواد معدنی لازم را تامین کنند. همچنین مصرف پروتئین هایی مانند تخم مرغ آپز یا حبوبات پخته میتواند نیاز های غذایی عروس هلندی را به خوبی پوشش دهد.

مقوی ترین غذاها برای عروس هلندی

چند مورد از مقوی ترین غذا ها که باید در رژیم غذایی طوطیِ عروس هلندی قرار داشته باشد را به شما معرفی میکنیم؛

۱.سبزیجات با برگ تیره:
این سبزیجات در دسته ی غذاهای مقوی برای عروس هلندی قرار میگیرند. از سبزیجات با برگ تیره میتوان به چغندر و اسفناج اشاره کرد کع منبع غنی از ویتامین های A, C, K هستند. همچنین سطوح بالایی از فیبر و کلسیم را دارند. بنابراین سبب بهبود جذب مواد مغذی در بدن پرنده شده و به هضم بهتر غذا کمک میکنند. همچنین میتواند در سلامت استخوان ها، منقار و ناخن های آن ها نیز موثر باشد.

۲. انواع کلم ها:
از دیگر غذاهای مقوی برای عروس هلندی میتوان به انواع کلم ها اشاره کرد. خانواده کلم ها شامل کلم برگ، کلم پیچ، کلم بروکلی، گل کلم و… میشند که منبع غنی

هز کلسیم و ویتامین K میباشند و در حفظ سلامت استخوان های هرس هلندی نقش مهمی ایفا میکنند. به علاوه این مواد غذایی در حفظ غلظت خون و جلوگیری از لخته شدن آن نیز بسیار موثرند.

۳. انواع توت ها:
از انواع توت ها که جزو مقوی ترین غذاها برای عروس هلندی به شمار میروند، میتوان به توت سفید، شاه توت، توت فرنگی، تمشک، زغال اخته و… اشاره کرد. این میوه ها سرشار از آنتی اکسیدان ها و ویتامین C میباشند و در تقویت سیستم ایمنی پرنده و حفظ سلامت آن بسیار موثرند.

۴. سیب زمینی شیرین:
سیب زمینی شیرین منبع غنی از کربن هیدرات میباشد.
ابن مواد غذایی یکی از بهترین و مقوی ترین غذاها برای وزن گرفتن عروس هلندی محسوب میشود. به علاوه مقادیر فراوانی از بتاکاروتن و ویتامین A داشته و در تقویت بینایی، پوست و پرهای پرنده نقش مهمی را ایفا میکند.

۵. هویچ:

از دیگر غذاهای مقوی در تغذیه عروس هلندی ها که میتوانید برای حفظ سلامتی پرنده ی خود استفاده کنید، هویچ میباشد که هم به صورت خام و هم به صورت پخته قابل استفاده برای آن است. هویچ سرشار از بتاکاروتن و ویتامین A بوده و در تقویت بینایی، پوست و پرهای پرنده نقش موثری دارد.

۶. فلفل دلمه ای:
انواع رنگ های فلفل دلمه ای شامل زرد، قرمز و سبز قابل استفاده برای عروس هلندی میباشد و از غذاهای مقوی برای آن محسوب میشود. فلفل دلمه ای سرشار از ویتامین C بوده و استفاده ی منظم از آن در تغذیه ی عروس هلندی سبب تقویت سیستم ایمنی آن میشود.

۷. دانه ارزن:
دانه ی ارزن نیز یکی از مواد غذایی مقوی برای این طوطی محسوب میشود که خود پرنده نیز خوردن آن را دوست میدارد. این ماده ی غذایی سرشار از ویتامین A و مواد معدنی میباشد که سبب تقویت سیستم ایمنی پرنده شده و سلامت آن آن تضمین میکند.

۸. دانه ی کتان:
از دیگر دانه های بسیار مقوی که میتوانید برای تغذیه ی پرنده خانگی خود استفاده کنید، دانه ی کتان میباشد. این دانه سرشار از اسید های چرب امگا۳ بوده و در سلامت سیستم ایمنی و درخشندگی پرهای عروس هلندی نقش مهمی را ایفا میکند.

۹. دانه چیا:
دانه ی چیا منبع غنی از پروتئین، فیبر و چربی های سالم است. این دانه ی مقوی با تامین نیاز های بدن پرنده به مواد مغذی، برای سلامت عمومی بدن پرنده مفید بوده و همچنین به هضم بهتر غذا کمک میکند.

۱۰. میلورم:
از دیگر غذاهای سالم و مقوی برای این پرنده میتوان به کرم میلورم اشاره کرد. این ماده ی غذایی سرشار از مواد معدنی، کلسیم و فسفر بوده و همچنین سطح بالایی از پروتئین را دارد که با تامین نیاز های غذایی بدن پرنده یکی از بهترین غذاها برای آن محسوب میشود.

۱۱. تخم مرغ آبپز:

یکی از غذاهای مقوی دیگر برای عروس هلندی تخم مرغ آبپز میباشد که منبع غنی از پروتئین، چربی ها و مواد معدنی است. این ماده ی غذایی مقوی میتواند در تامین نیازهای غذایی پرنده و رشد و عملکرد صحیح سیستم بدنی آن نقش مهمی دارد.

تغذیه طوطی عروس هلندی

تغذیه طوطی عروس هلندی

استفاده از پلت یا غذای خشک در تغذیه عروس هلندی:

یکی دیگر از غذاهای مفید برای این پرنده البته در صورت استفاده از برند خوب و معتبر پلت ها میباشند که شامل انواع دانه ها، میوه ی خشک، ذرت و… به شکل کاملا آسیاب شده، خشک و بدون آب و به شکل گلوله و یا استوانه ای و فشرده شده هستند. البته در استفاده از پلت ها باید به چند نکته دقت کرد.

این نکات عبارتند از این که:

_ ممکن است عروس هلندی های بالغ طعم پلت را دوست نداشته باشند.
_ با توجه به این که پلت ها غذاهای خشک و بدون آب هستند در صورت استفاده از آن، دادن آب کافی برای پرنده نباید فراموش شود، زیرا پرنده بعد از خوردن آن احساس تشنگی خواهد داشت.
_ توجه داشته باشید که برای عادت دادن این پرنده به پلت، باید در دوران جوانی و سن پایین بودن پرنده اقدام شود.
_ پلات ها انواع مختلفی دارند و باید برای استفاده از آن در رژیم غذایی پرنده از محصولی با کیفیت بالا استفاده شود. بهتر است که مواد آن کاملا طبیعی، ارگانیک و غیر تراریخته شده باشد. لازم به ذکر است که در صورت عدم توانایی خرید پلت های خوش کیفیت که اغلب قیمت نسبتا بالایی دارند، استفاده نکردن از پلت به صلاح پرنده است، زیرا استفاده نکردن از پلت در تغذیه عروس هلندی زیاد ضروری نبود و مشکلی ایجاد نمیکند، اما در صورت تهیه ی پلت خوش کیفیت میتوانید روزانه بهصورت نامحدود نامحدود اختیار پرنده قرار دهید.

غذاهای ممنوعه برای عروس هلندی

۱. دادن باقی مانده غذای خود، غذاهای شور و پرچرب، فست فود ها، الکل و تنقلاتی مانند چیپس و پفک و شکلات و… به عروس هلندی خودداری کنید.

۲. آووکادو، پیاز، سیر، قارچ، عسل، نمک، کافئین، لوبیای نپخته، ریواس و گوشت قرمز برای عروس هلندی مضر است و باعث آسیب به آن میشود.

۳. از دادن هسته میوه ها مانند هسته سیب و… به این پرنده پرهیز کنید.

۴. عروس هلندی استعداد چاقی بالایی دارد، از این رو از دادن غذای زیاد به این پرنده خودداری بهعمل آورده و اگر پرنده ی شما دارای اضافه وزن و چاقی است به تدریج از حجم غذای آن بکاهید.

۵. روزانه برای تمیزی ظرف آب و غذای این پرنده اقدام کنید و از خوراندن آب و غدای تازه برای آن استفاده کنید.

اهمیت تنوع در رژیم غذایی عروس هلندی:

تنوع در رژیم غذایی این پرنده اهمیت بسزایی داشته و به دلایل مختلفی میتواند به سلامت و شادابی این پرنده کمک کند. ارائه یک رژیم غذایی متنوع ضامنِ تامینِ تمامی نیاز های تغذیه ای عروس هلندی میباشد.
حال به شرح دلایل اهمیت تنوع در رژیم غذایی عروس هلندی میپردازیم:

_ تامین نیاز های تغذیه ای مختلف:
این گونه از طوطی سانان به در تغذیه خود به مجموعه ای از ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین ها، چربی ها و کربن هیدرات ها نیاز دارد. هیچ غذایی نیست که به تنهایی بتواند تمامی این نیاز ها را برای پرنده رفع کند. با ارائه تنوعی از میوه ها، سبزیجات، دانه ها، مغزها و منابع پروتئینی میتوان از تامین کلی نیازهای غذای عروس هلندی اطمینان حاصل کرد.

_ پیشگیری از مشکلات تغذیه ای:
افراط یا کمبود در مصرف برخی مواد مغذی میتواند مشکلات سلامتی جدی برای پرنده ایجاد کند. مثلا مصرف بیش از اندازه ی دانه آفتاب گردان ممکن است منجر به چاقی و مشکلات کبدی شود. کمبود ویتامین ها میتواند منجر به ضعف سیستم ایمنی مشکلات پرها شود. تنوع در رژیم غذایی میتواند از ایجاد چنینمشکلاتی جلوگیری به عمل آورد.

_ تحریک اشتها و جلوگیری از بی حوصلگی:
این پرندگان نیز مانند سایر حیوانات خانگی ممکن است از استفاده ی یک نوع غذا به طور مداوم خسته شوند. و این امر باعث کم اشتهایی و در نهایت بی حوصلگی پرنده شود. ارائه تنوع در تغذیه به تحریک اشتهای پرنده کمک کرده و بی حوصلگی و کاهش علاقه آن به غذا خوردن جلوگیری میکند. این مورد به ویژه برای پرنده تحت استرس یا درحال بهبود از بیماری، حائز اهمیت است.

_ افزایش فعالیت و شادابی:
تنوع غذایی میتواند به شادابی پرنده کمک کند، زیرا استفاده از میوه ها و سبزیجات تازه و متنوع که منبع طبیعی ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها هستند، باعث تقویت سیستم ایمنی و افزایش نشاط پرنده میشوند.

_ بهبود کیفیت زندگی:
ایجاد تنوع و تعادل در تغذیه ی عروس هلندی ها کمک میکند تا زندگی سالم تر و شاداب تری داشته باشند و این امر منجر به بهبود کیفیت زندگی پرنده شده و میتواند رابطه ی صمیمی تری بین شما و پرنده تان ایجاد کند.

تغذیه عروس هلندی در سنین و شرایط مختلف زندگی:

۱. از بدو تولد تا ۴۰ روزگی:

بهترین کار در این دوره تغذیه جوجه توسط والدین اوست. بدین منظور شما غذای معمول پرنده بالغ را به همراه مقداری بیشتر زرده تخم مرغ آبپز در اختیارش قرار دهیو تا او خود به جوجه غذا بدهد. در صورت عدم وجود والدین که باعث میشود شما خود به جوجه غذا دهید، باید این کار را با سرنگ انجام دهید، مقداری زرده و سفیده تخم مرغ آبپز را با آبجوش مخلوط کرده بود طوری تعادل بین نرمی و سفتی آن برقرار شود، سپس توسط سرنگ گونه ی دهان پرنده بگذارید. چند بار در روز با این روش جوجه را تغذیه کنید.
مقدار و دفعات تغذیه نیز بستگی به سن و رشد و نوع تغذیه ی جوجه دارد. دستورالعمل زمانی تغذیهی جوجه این شرح است که:
. جوجه یک روزه:
جوجه اغلب پرندگان در ۲۴ ساعت اول زندگی، دارای کیسه زرده است و این کیسه تا ۱۲ ساعت اولیه منبع اصلی مواد مغذی مورد نیاز بدن جوجه است.

. جوجه های کم تر از یک هفته:
جوجه تا یک هفتگی باید در روز ۶ تا ۱۰ بار در روز که تقریبا هر دو الی سه ساعت یک بار میشود، تغذیه شود و حتی توصیه میشود که اگر جوجه جوجه عروس وعده مقدار کم تر از حد نرمال بخورد، باید در طول شب نیز یک تا دو بار تغذیه شود.

. جوجه ای که چشمانش باز شده:
در این دوره بهترین دفعات برای تغذیه ی جوجه ها ۵ تا ۶ بار در روز با فاصله ی سه الی چهار ساعت یکبار میباشد.

. جوجه ای که چشمانش به طور کامل باز شده:
دفعات تغذیه در این دوره ۳ تا ۵ بار در روز با فاصله ی هر پنج ساعت یک بار مناسب است.

. زمان رشد پرهای جوجه:
در این دوره، دفعات تغذیه ۳ تا ۴ مرتبط در روز با فاصله ی هر شش ساعت یک بار مناسب است.

۲. از ۴۰ روزگی تا ۲ ماهگی:

در این دوره از رشد هم غذای مناسب برای جوجه، همان غذای نرم و آبکی مانند تخم مرغ آبپز و پوره ی گندم است. برای عادت دادن جوجه ها به خوردن دانه، میتوانید دانه های مورد نظر مانند کتان و ارزن را روی غذا بریزید تا جوجه به تدریج به خوردن آن عادت کند.

۳. دو ماهگی تا ۱۴ ماهگی:

این دوره از رشد که قبل از بلوغ جنسی پرنده میباشد، استفاده از دانه های با طبع گرم توصیه نشده و بهترین غذا در این دوره از رشد، مخلوط دانه ارزن و کتان به نسبت ۳ به ۱ است. همچنین استفاده استفاده میوه و سبزیجات در این دوره مناسب است.

۴. بعد از ۱۴ ماهگی ( دوره ی جوجه کشی):

در این دوره بهتر است دانه های گرم در اختیار پرنده قرار دهید تا برای تکثیر و جفتگیری کاملا آماده شوند.
پرنده بالغ تنوع غذایی زیادی دارد که دسته ی عظیمی از میوه ها و سبزیجات را نیز شامل میشود. مثلا:

. دانه های گیاهی مناسب:
ارزن، کتان، شاهدانه، تخم کاسنی، کافشه، تخم آفتاب گردان، گندم پخته، ذرت پخته، حبوبات، جوانه گندم، جوانه ماش.

. سبزیجات مجاز:
هویچ رنده شده، جعفری، گشنیز، انواع کلم، فلفل دلمه، شوید و کاهو. لازم به ذکر است سبزیجات در صورت شستو شو و تمیزی کامل مورد استفاده ی پرنده قرار گیرند.

. میوه های مفید:
سیب و هلو و انار و پرتغال و انگور. البته دانه ی میوه قبل از استفاده کامل باید خارج شود. تغذیه در دوران بلوغ دو با در روز و با فاصله ی ۱۲ ساعت توصیه میشود.

۵. دوره خوابیدن روی تخم:

این پرنده تقریبا ۲۵ روز روی تخم میخوابد که باید در این دوره توجه ویژه ای به تغذیه پرنده صورت گیرد. غذای اصولی در این دوره باید شامل حداقل ۷۰ درصد ارزن باشد. یک تخم مرغ آبپز در روز، تخم آفتاب گردان، جوانه و میوه های رنده شده مثل هویچ و سیب و هلو مناسب است.
در صورت تغذیه اصولی پرنده جوجه دار، نیازی به استفاده از مکمل نخواهد بود. در غیر این صورت نیاز به ویتامین ها و مکمل ها برای پرنده جوجه دار ضروری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *