مرغ و تخم نطفه دار نژاد استرالوپ
مرغ و تخم نطفه دار مرغ استرالوپ یکی از گونه های بسیار عالی جهت پرورش محسوب می شوند که بازده خوبی در صنعت مرغداری به همراه داشته و سود سرشاری را برای پرورش دهنده چه از طریق تخم نطفه دار استرالوپ و چه از لحاظ پرورش مرغ استرالوپ به ارمغان می آورند .از مهمترین ویژگی های که این نژاد از مرغ را در بین پرورش دهندگان معروف کرده دو منظوره بودن آن است به این معنی که شما می توانید مرغ استرالوپ را به دو منظور تولید گوشت و تولید تخم پرورش دهید .در ادامه سعی شده شما عزیزان را با همه ویژگی های مرغ و خروس استرالوپ آشنا کنیم تا اگر قصد پرورش آن را داشتید، بتوانید با علم به همه جوانب پرورش خود را شروع کرده و با رادنمان و سوددهی بالا دوره پرورش را به پایان برسانید ،پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید. این گونه از مرغ و خروس های تخم گذار به رنگ سیاه تیره همان رنگ پرکلاغی میباشند که در طول سال میتوانند بالغ بر 260 عدد تخم گذاری داشته باشند.
تاریخچه و زادگاه مرغ و خروس استرالوپ
نژاد استرالوپ یکی از نژادهای است که در سه دهه پیش با ترکیب دو نژاد مرغ و خروس رد آیلند و اورپینگتون به وجود آمده و با توجه به ویژگی های خاصش مورد توجه پرورش دهندگان در کل جهان قرار گرفت و با مرور زمان تمام نقاط دنیا انتقال داده شد .
زادگاه و محل پیدایش این مرغ با کیفیت را می توان قاره استرالیا دانست ، مرغ نژاد استرالوپ یکی از گونه های بومی و با کیفیت این قاره شناخته می شود جالب است بدانید که این نژاد در استرالیا با رنگ های سفید ،قهوه ای ،آبی و مشکی وجود دارد اما در عمده کشور ها مانند آمریکا مرغ نژاد استرالوپ تنها به رنگ مشکی وجود دارد و مردم این گونه را تنها با رنگ سیاه می شناسند در ایران عمدتا تخم نطفه دار مرغ اساترالوپ مشکی خواهان دارد ،در ایران عزیزمان نیز این نژاد از مرغ و خروس را می توان به وفور یافت نمود زیرا با آب و هوای مناطق مختلف به خوبی سازگار بوده و یکی از بهترین نژادها جهت پرورش در بین علاقه مندان محسوب می شود.
ویژگی های ظاهری مرغ و خروس استرالوپ
مرغ و خروس نژاد استرالوپ در کل به دو زیر گونه بانتام و استاندارد تقسیم می شوند که از نظر ظاهری به یک شکل بوده اما از نظر وزن گیری و تخم گذاری با یکدیگر متفاوت هستند. از نظر ظاهری تن این نژاد از مرغ پرشده از پرهای مشکی که در برخی از نقاط ، این پرها با رگه های آبی و سفید تن پرنده را تزئین کرده است.
مانند دیگر نژاد های خروس استرالوپ از مرغ جثه ای بزرگ تر دارد و البته ظاهری زیبا تر ،این جنس دارای دمی بلند تر ، پاهای کشیده تر ، تاجی بلند تر و اره ای و سرو گردنی دراز تر از مرغ بوده تا بتواند در زمان جفت گیری از این زیبای ظاهری استفاده نموده و نظر مرغ ماده را به خود جلب کند.
تخم گذاری و گوشت گیری مرغ و خروس استرالوپ
همانگونه که گفته شد این نژاد دارای دو گونه بانتام و استاندارد است که هر کدام به یک منظور پرورش داده می شوند .در گونه مرغ استرالوپ استاندارد منظور پرورش باید گوشت گیری باشد زیرا این گونه در مدت زمان کمتری با جیره و پرورشی صحیح قادر به وزن گیری بالای می باشد مرغ نژاد استرالوپ استاندارد در 6 ماه قادر به وزنگیری بین 3 تا 5 کیلو است که در این وزن گیری وزن مرغ ها کمتر از خروس ها است ،اما در گونه استرالوپ بانتام مرغ و خروس ها دارای جثه ای کوچک تر هستند نهایت وزن گیری در این گونه می تواند بین 900 تا 1200 گرم باشد اما تخم گذاری در مرغ بانتام سالانه بین 250 تا 320 عدد است که برای پرورش بسیار مطلوب می باشد که در صورت جفت بودن این نژاد شما تخم نطفه دار مرغ استرالوپ خواهید داشت. اگر شما نیز قصد راه اندازی پرورش این نژاد را دارید باید به این نکات توجه داشته و هدف اصلی از پرورش را دانسته و نسبت به آن اقدام کنید.
تغذیه مرغ و خروس استرالوپ
مرغ و خروس های نژاد استرالوپ به صورت طبیعی در تغذیه همانند دیگر پرندگان از دانه های گیاهان ،دانه های روغنی ،گیاهان ،حشرات،میوه ها و تغذیه می کنند اما اگر این را پرنده با هدف خاصی پرورش می دهید باید بدانید که استفاده از جیره های خاص غذای با هدف تخم گذاری و گوشت گیری مخصوص به سن مرغ می تواند یک پرورش ایده ال را به همراه داشته باشد . در کنار جوجه کشی از مرغ و خروس نژاد استرالوپ میتوانید به جوجه کشی از تخم نطفه دار طوطی که بسیار صرفه اقتصادی بالایی دارد اقدام کنید .
تخم نطفه دار مرغ استرالوپ
یکی از راه های کسب در آمد از پرورش مرغ و خروس استالوپ می تواند تولید تخم نطفه دار استرالوپ باشد ،زمانی که مرغ و خروس های نژاد استرالوپ به لوغ جنسی می رسند توانایی تولید تخم نطفه دار دارند ،زمان بلوغ در این نزاد از مرغ را می توان در مرغ 8 ماهگی و در خروس ها 10 ماهگی دانست ،توجه داشته باشید که در ماه های اول میزان نطفه دهی این تخم ها کمتر و به مرور با بالا رفتنسن مولد درصد نطفه دهی بسیار افزایش می یابد.
مقاومت و سازگاری مرغ و خروس استرالوپ
مرغ و خروس های که به رنگ سیاه هستند در کل دارای مقاومت بسیار بالاتری نسبت به دیگر نژاد ها در برابر بیماری ها و سرما می باشند .مرغ و خروس استرالوپ نیز با توجه به رنگ پرها و البته ترکیب اصلی اجداد بسیار با کیفیتش یکی از مقاوم ترین نژاد های مرغ در جهان بشمار می آید .
از نظر سازگاری محیط شما می توانید این پرنده را در هر کجا پرورش دهید اما در مناطقی با شرایط و اقلیم آب و هوایی سرد و کوهستانی که هر نژادی قابل پرورش نیست مرغ و خروس استرالوپ سازگاری و رشد بسیار خوبی داشته و با استفاده از رنگ تن خود گرمای خورشید را به مقدار بیشتری جذب کرده و در مناطق سردسیر از خود مقاومت بهتری را نشان میدهد.
جوجه آوری مرغ و خروس استرالوپ
مرغ خروس های استرالوپ در سن 6 تا 7 ماهگی به بلوغ جنسی رسیده و شروع به جفت گیری می کنند. هر خروس می تواند 3 تا 6 مرغ را به همراه داشته باشد که البته استاندارد این کار نسبت یک به چهار است که نطفه زنی ایده آل را به همراه داشته و تخم نطفه دار مرغ استرالوپ تولید می شود .بعد از زمان جفت گیری مرغ کرچ شده و شروع به تخم گذاری می کند ،زمانی که تعداد تخم مرغ های نطفه دار به 15 عدد رسید مرغ بر روی آن ها خوابیده تا نطفه داخل تخم به جوجه تبدیل شود ، این فرایند 21 روز زمان میبرد و بعد از پایان این دوره جوجه ها از تخم بیرون می آیند مرغ استرالوپ در نگهداری از جوجه ها یک مولد کاملا حرفه ای بوده و به خوبی از جوجه های خود نگهداری می کند.
پرورش مرغ و خروس استرالوپ
با توجه به اینکه گونه مرغ خروس استرالوپ جهت پرورش یک نژاد شناخته شده و پر سود است افراد زیادی برای شروع کار پرورش این گونه را انتخاب می کنند. پرورش طیور در چرخه اقتصادی یکی از مهمترین رشته ها بشمار می اید که در ابعاد بزرگ می تواند به تنظیم بازار و صادرات تاثیر بسازی داشته باشد و البته سود بالای را نیز برای پرورش دهنده به ارمغان بیاورد پرورش مرغ و خروس استرالوپ می تواند به چند شیوه و با چند هدف متفاوت انجام شود . امروزه با پیشرفت علم و صنعت ، پرورش و پرورش دهنده با استفاده از راه های مختلفی می توانند هر دوره را با راندمان های بالای به پایان برسانند.
پرورش مرغ و خروس استرالوپ به روش باز
در این روش محیط مورد نیاز جهت پرورش باید بسیار بزرگ باشد تا پرنده ها به راحتی در مراتع گردش کرده و غذا بخورند .این روش اقتصادی نبوده و جهت پرورش های بزرگ و صنعتی به کار نمی آید.
پرورش مرغ و خروس استرالوپ به روش نیمه باز
تقریبا شبیه به روش قبلی است با این تفاوت که در کنار محیط باز سوله ای نیز وجود دارد .در روش نیمه باز مدیریت بیشتری وجود داشته و شما می توانید نسبت به بیماری ،خوراک ،جیره ،وزن گیری ودیگر موارد مربوط به پرورش تسلط بیشتری داشته باشید.
پرورش مرغ و خروس استرالوپ به روش بسته یا صنعتی
این روش بیشتر در پرورش های صنعتی با تعداد بسیار بالا به کار گرفته می شود بهترین روش پرورش محسوب می شود. در روش بسته از زمان جوجه شدن تا زمان کشتار تمامی مرغ و خروس ها زیر نظر و در سالن های مجزا و تجهیز شده پرورش داده می شوند،به همین دلیل در صرف انرژی ،غذا و وقت تصرف زیادی انجام می شود.
امروزه پرورش بسته با استفاده از تکنولوژی های پیشرفته در صنعت مرغداری توانسته حرف اول را بزند.
پرورش مرغ و خروس استرالوپ به روش خانگی
برای پرورش یک نوع مرغ خروس، نژاد استرالوپ و تولید تخم نطفه دار مرغ استرالوپ می تواند یکی از بهترین انتخاب ها باشد ،برای نگهداری از این پرنده درخانه و یا باغ شما به تجهیزات زیادی نیاز نداشته و تنها کافی است شما آشیانه ای نسبت به تعداد و سن مرغ و خروس ها (1 متر مربع به ازای هر چهار عدد مرغ و خروس بالغ) و محیطی جهت پرسه زدن آنها تعبیه کنید. این پرنده های خانگی در کمترین زمان(6 ماه) به بلوغ رسیده و می توانند نیاز تخم مرغ و گوشت شما را تامین کنند همچنین مرغ و خروس استرالوپ با ظاهر جذاب خود می تواند برای باغ و حیاط شما زیبای خاصی داشته باشد.
اهداف مختلف پرورش مرغ استرالوپ
همانگونه که قبلا اشاره شد اهداف مختلفی برای پرورش یک پرنده می تواند وجود داشته باشد که هر یک از این اهداف تجهیزات و روش های خاص به خود را دارد، این روش ها شامل می شوند از :
پرورش با هدف تولید گوشت مرغ
پرورش با هدف تولید تخم مرغ خوراکی مرغ استرالوپ
پرورش با هدف تولید جوجه یک روزه مرغ استرالوپ
پرورش با هدف تولید مولد مرغ استرالوپ
پرورش با هدف تولید تخم نطفه دار مرغ استرالوپ
جوجه کشی طبیعی و صنعتی مرغ و خروس استرالوپ
جوجه کشی طبیعی
دوره جوجه کشی تخم نطفه دار مرغ استرالوپ زیبا مانند تمام مرغ های معمولی 21 روز است ، زمانی که مرغ استرالوپ با خروس خود جفت شد بعد از یک هفته کرچ شده و شروع به تخم گذاری می کند ، در طی چند روز مرغ به تعداد 7 تا 11 عدد تخم می گذارد و به مدت 21 روز بر روی تخم ها می خوابد تا تخم ها به جوجه تبدیل شوند ،این یک روشی طبیعی برای جوجه درآوری است .
جوجه کشی صنعتی و مصنوعی
برای یک جوجه کشی صنعتی تخم نطفه دار مرغ استرالوپ شما به یک دستگاه جوجه کشی تمام اتومات و به نسبت ظرفیت دستگاه نیاز به تخم نطفه دار مرغ استرالوپ دارید . در این روش هم دوره جوجه کشی 21 روز است که 18 روز اول را دوره ستر و چرخش و سه روز آخر را دوره هچر و بیرون آمدن جوجه ها می نامند.دمای دستگاه برای جوجه کشی در دوره ستر باید 5/37 و رطوبت دستگاه 58 درصد تنظیم شده و سپس تخم های نطفه دار ضدعفونی شده مرغ استرالوپ را در دستگاه قرار داده و درب دستگاه را ببندید.
نطفه سنجی تخم های نطفه دار استرالوپ
بعد از گذشت 8 روز که تخم نطفه دار مرغ استرالوپ در دستگاه قرار گرفت زمان نطفه سنجی فرا می رسد، تخم های که دارای نطفه باشند کم کم نطفه هایشان تبدیل به رگه های خونی شده اند و این رگه ها با نور بینی قابل تشخیص است ، پس در روز هشتم شما باید با استفاده از یک چراغ قوه و یا نطفه سنج تخم های بدون نطفه را از نطفه دار جدا کرده و اجازه دهید روند جوجه کشی ادامه پیدا کند.
دوران هچینگ جوجه کشی مرغ و خروس نژاد استرالوپ
تخم نطفه دار مرغ استرالوپ در روز 18 جوجه کشی دیگر جوجه ها به صورت کامل به جوجه تبدیل شده اند و باید فضا برای بیرون آمدن آنها مهیا شود.در روز 18 باید دمای دستگاه نیم درجه کاهش و رطوبت دستگاه 10 تا 15 درجه افزایش پیدا کند همچنین چرخش تخم ها باید متوقف شود بیرون امدن جوجه ها 3 روز طول می کشد .
توجه داشته باشید که جوجه های بیرون آمده از تخم را تا 24 ساعت نباید از دستگاه خارج شوند ،در طی این مدت زرده تخم کاملا جذب بدن جوجه می شود و نیاز غذای آن را برطرف می کند و تنها لازم است که آب در این مدت در دسترس جوجه باشد.بعد از گذشت یک روز می توانید جوجه ها را به مکان مادر مصنوعی انتقال دهید. یکی دیگر از راه های کسب درآمد از راه جوجه کشی اقدام به جوجه کشی از تخم نطفه دار مرغ تخم گذار دورگه محلی می باشد که بهترین و مورد اعتماد ترین شرکت یعنی آذر جوجه شما را در این ضمینه راهنمایی می کند .
Reviews
There are no reviews yet.