مقالات

دلایل جفت نشدن مرغ و خروس|عدم جفتگیری طیور

دلایل عدم جفتگیری مرغ و خروس

دلایل اصلی جفت نشدن مرغ و خروس
مرغ و خروس ها یکی از پرندگان اهلی بدون پرواز هستند که در بین دیگر طیور بیشترین پرورش را به خود اختصاص داده اند این مرغ و خروس ها می توانند از هر نژادی باشند و با هر گونه هدفی پرورش داده شوند ، اهداف مختلفی برای پرورش این پرندگان وجود دارد مانند ؛ پرورش با هدف تولید مرغ گوشتی ،پرورش با هدف تولید مرغ تخم گذار ،پرورش با هدف تولید مرغ زینتی، اما اصلی ترین هدف که باعث تداوم پرورش می شود و در بین این موارد مشترک است را می توان تکثیر و تولید مثل مرغ و خروس ها دانست ،درواقع اگر پرندگان ما قادر به جفت گیری و تولید مثل نباشند به مرور زمان پرورش ما با شکست مواجه می شود .
در برخی مواقع مرغ و خروس ها نمی توانند با یک دیگر جفت شوند و این مشکل برای تولید کننده بسیار مهم بوده و باید در پی یافتن راهکاری جهت برطرف کردن آن باشد. در این مقاله به مهمترین دلایل جفت نشدن مرغ و خروسها اشاره خواهیم نمود و راه کار های جهت رفع این موارد ارائه خواهیم داد ،اگر شما نیز با این گونه موارد در پرورش خود درگیر هستید تا پایان این مطلب با ما همراه باشید. جهت استعلام قیمت بروز تخم نطفه دار به بخش اصلی سایت آذر جوجه یا بخش تخم نطفه دار این وبسایت مراجعه کنید .

دلایل مختلف عدم جفت گیری مرغ و خروس

عوامل مختلفی می تواند در عدم جفت گیری مرغ و خروس های شما دخیل باشند که از مهمترین و تاثیرگذار ترین آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

1.هم خونی و ژنتیک پرنده

زمانی که پرندگان شما از یک پدر و مادر بوجود آمده باشند در زمان بلوغ تمایلی به جفت گیری و تولید مثل نخواهند داشت و یا اگر این اتفاق صورت بگیرد جوجه های حاصله از این امر دچار اختلالات ژنتیکی بوده و یا عقیم خواهند شد.
برای رفع این مسئله و پیشگیری از آن بهتر است که از نسبت های ژنتیکی اجداد پرنده با خبر باشیم و مرغ و خروس های هم خون را در کنار هم پرورش ندهیم .

2. ناباروری و عقیم بودن مرغ یا خروس

در برخی مواقع مرغ و خروس ما دارای قوای جنسی ضیفی بوده و این حالت عمدتا مادرزادی می باشد که در این صورت پرنده تمایلی به جفت گیری ندارد ، به دلیل عدم درمان این مشکل در صورت بروز باید پرنده کشتار شود زیرا همانگونه که گفته شد این بیماری درمانی ندارد.

عدم جفت گیری مرغ و خروس

عدم جفت گیری مرغ و خروس

3.عدم سازگاری در بین مرغ و خروس ها

همانند تمام موجودات زنده جفت گیری مرغ و خروس نیز باید با تمایل مرغ و جنس ماده صورت گیرد ،در صورتی که مرغ جنس نر را نپزیرد تمایلی به جفتگیری نشان نداده و تکثیری صورت نخواهد گرفت.
مرغ و خروس ها در زمان بلوغ اقدام به جفت گیری می کنند و در این زمان مرغ خروس مورد نظر را از نظر رفتاری ،ظاهری و البته میزان تامین کنندگی آن زیر نظر می گیرند و در صورت تایید اقدام به جفت گیری می کنند .

4. عدم تناسب تعداد خروس ها به نسبت مرغ ها

با توجه به اینکه هر خروس در طول یک شبانه روز می تواند حداقل 20 مرتبه جفت گیری کند باید نسبت مرغ ها به خروس نهایتا یک به 20 باشد که البته این کار نیز باعث ضعف در نطفه خواهد شد .
برای بهترین نتیجه توصیه می شود که نسبت خروس ها و مرغ ها را بیشتر از یک به شش و نهایتا یک به ده نگیریم در صورت قرار دادن تعداد صحیح خروس ها در بین گله مرغ ها تمامی تخم های گذاشته شده توسط مرغ نطفه دار خواهد شد و تکثیرو تولید مثل بخوبی انجام می شود.

5. وجود استرس در محیط مرغداری

یکی از اصلی ترین دلایل عدم جفت گیری مرغ و خروس ها را می توان وجود استرس در محیط زندگی آنها دانست ، به همین دلیل توصیه می شود مرغداری را در مکانی عاری از هر گونه سر و صدا و تنش احداث کنید و همچنین از رفت آمد افراد غریبه و حیوانات شکارچی نیز جلوگیری کنید تا پرندگان شما در مکانی آرام و بدون استرس زندگی کنند .

6. ایجاد فضای مناسب

یکی دیگر از موارد تاثیر گذار در ایجاد تمایل به جفت گیری در پرندگان فضای مناسب است .منظور از فضای مناسب این است که مکان مرغداری و محیط زندگی پرندگان باید دارای ابعاد مناسب با تهویه عالی ،نور گیری بالا و بستری خشک و تمیز، در دسترس بودن غذا و اب تمیز و خنک است ،در غیر این صورت مرغ و خروس ها تمایلی به جفت گیری نداشته و در بیشتر موارد مریض و پکر به نظر می رسند.

7.سن مناسب در جفتگیری

سن یکی مهمترین موارد در جفت گیری و تولید نسل بحساب می آید ،مرغ خروس های بسیار جوان به دلیل عدم توانای در تولید هورمون تولید مثل و پرندگان پیر به دلیل از کار افتادگی قادر به جفت گیری نبوده و تولید مثل مناسبی ندارند.بیشترین باروری و بهترین زمان بلوغ و تولید مثل در مرغ ها بین 10 تا یک سالگی و در جنس نر یعنی خروس ها 11 تا 13 ماهگی آنها می باشد .

8.وزن کم و یا زیاد مرغ و خروس

چاق و لاغر بودن پرنده شما در میزان تمایل آنها برای جفت گیری و همچنین عدم ایجاد تعادل در زمان جفت گیری تاثیر گذار است ،زمانی که مرغ و خروس ها دارای وزن زیاد باشند در زمان جفتگیری در حفظ تعدلشان به مشکل برخورده و دیگر تمایلی برای این کار نشان نمی دهند. در صورت بروز چنین مشکلی برای رفع آن می توان از یک جیره غذایی مناسب زیر نظر دامپزشک که نسبت به وزن پرنده جهت افزایش و یا کاهش آن تنظیم شده است استفاده نمود.

دلایل عدم جفت گیری مرغ و خروس

دلایل عدم جفت گیری مرغ و خروس

9. عدم تامین نیازهای غذای

از اصلی ترین و موثر ترین موارد در عدم تمایل به جفت گیری در پرندگان می توان به عدم دریافت مواد غذایی مورد نیاز آنها اشاره نمود.زمانی که مرغ و خروس شما با مواد غذای مناسب تغذیه نشوند و جیره غذایی آنها از موادی چون پروتئین ،آهن،فیبر و کلسیم به مقدار مناسب غنی نباشد بدن آنها افت کرده و در نتیجه تمایلی برای جفت گیری و تولید مثل نشان نخواهند داد.
برای جلوگیری و رفع چنین مواردی بهتر است از ابتدا جیره غذای پرنده نسبت به نژاد و سن انها تنظیم و ارائه شود.

10. بیماری مرغ و خروس

زمانی که پرنده ما بیمار شود از نظر جسمی دچار ضعف خواهد شد و این ضعف در تمایل آن به جفتگیری و تولید مثل تاثیر بالای خواهد داشت .بیماری در پرنده باعث برهم زده شدن روال اصلی زندگی آنها ،ایجاد استرس و تغذیه ضعیف خواهد شد و همه این موارد سبب ایجاد عدم تمایل در جفتگیری می شود.از مهمترین بیماری های طیور می توان به نیوکاسل ،عفونت های ،بیماری های انگلی ،بیماری های باکتریایی و بیماری های قارچی اشاره نمود.

11. استفاده از داروهای موثر در تقویت نطفه

در برخی از مواقع پرندگان ما دچار ضعف در سیستم تولید مثل می شوند و حتی در صورت جفتگیری مرغ و خروس ،تخم های حاصله دارای نطفه ای ضعیف هستند، زمانی که پرورش دهنده با این مشکل مواجه می شود می تواند از قطره های تقویت نطفه استفاده کند ، عرق یونجه و قطره آ.د { a d }از بهترین های تقویت نطفه محسوب می شوند.
جمع بندی
در این مقاله با ذکر تمامی دلایل عدم تمایل مرغ خروس برای نطفه سنجی و یا جفت گیری ناموفق پرنده سعی کردیم شما را برای رو به رو شدن با این مشکل آماده کرده و جهت رفع و یا پیشگیری از آن راه حل های ارائه دهیم ،امید به آن است که این مقاله مورد پسند شما عزیزان پرورش دهنده قرار گرفته باشد. جهت خرید تخم نطفه دار مرغ راس گوشتی با کارشناسان شرکت آذر جوجه تماس بگیرید .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *