مقالات

پرورش کرم میلورم برای تغذیه طیور

پرورش کرم میلورم برای طیور

پرورش کرم میلورم برای تغذیه طیور یکی از راه های کم کردن هزینه های تغذیه طیور است که بهترین روش برای افزایش درصد نطفه داری تخم های پرندگان نیز به شما می رود. شرکت آذر جوجه این مقاله تدوین شده را برای استفاده عموم ومرغداران و افراد علاقه مند به پرورش مرغ و خروس درخانمه و کاشانه گرد آوری کرده است تا اخر این مقاله با ما همراه باشید.

 آشنایی با میلورم:
در واقع میلورم، لارو نوعی سوسک به نام سوسو تاریکی darkling beetle است که آن را با نام سوسک آرد یا سوسک زرد هم می‌شناسند. پرورش میلورم برای اولین بار در ایران در سال ۱۳۸۸ هجری شمسی انجام شد.
بعد از اینکه تخم گذاری توسط این سوسک تاریکی انجام میگیرد، تخم ها در محیطی کاملا تمیز بر روی بستر سبوس گندم رشد میکنند و بسته به نوع فارم و عوامل محیطی در فارم پرورش دهنده زمان خاصی خارج شده و رشد میکنند، در مراحل لاروی هم چندین مرحله پوست اندازی میکنند و همینطور چرخه ی زندگی این حشره رو به جلو پیدا میکند. تا به سایز آخر لارو میلورم که رسید حالا باید تبدیل به شفیره شوند.
شفیره ی میلورم به هیچ عنوان از غذای لارو میلورم و سوسک تاریکی تغذیه نمی‌کند. یعنی به هیچ وجه شفیره ی کرم میلورم غذا نمی‌خورد. شفیره ها در پایان سن شفیرگی به سوسک تبدیل خواهند شد. بعد از تولد سوسک ها تغیر رنگ می هند و مشکی خواهند شد. در این زمان شروع به جفتگیری کرده و تخم گذاری می‌کنند، به تخم هچ شده و لارو خارج میشود و این چرخه مدام در فارم پرورش میلورم تکرار می‌شود.
لارو سوسک تاریکی با توجه به بستری که از غلات است پرورش داده میشود، منبع سرشاری از پروتئین است. به همین جهت به عنوان یک غذای اصلی برای ماهیان زینتی، پرندگان و طیور و ماکیان استفاده شده و حتی در بسیاری از کشور های اروپایی یا شرق آسیا میلورم مصرف انسانی دارد. از کرم میلورم در بسیاری از کشور های آسیای شرقی و اروپا ورزشکاران و بدنسازان به عنوان یک منبع پروتئین استفاده میکنند، چرا که این لارو حاوی بیش از ۴۹ درصد پروتئین است.

 ارزش غذایی کرم میلورم در هر ۱۰۰ گرم:

پروتئین: ۴۹.۶ گرم_ برای رشد و ترمیم بافت های بدن حیوانات ضروری میباشد.
چربی امگا۳: ۲۷.۲ گرم_ برای سلامتی قلب و عروق، مغز و سیستم ایمنی بدن مفید است.
کربن هیدرات: ۶.۹ گرم
کالری: ۱۳۵ کیلو کالری
ویتامین ها: E, D3, B12,A
مواد معدنی: کلسیم، فسفر، آهن، ویتامین، B12، A، D3، کلسیم هستند که برای عملکرد های مختلف بدن حیوانات حیاتی هستند.
علاوه بر این ها مزایای تغذیه ای دیگری هم دارد مانند هضم آسان ( برای حیواناتی با دستگاه گوارشی حساس مناسب است) و طعم لذیذی دارد که مورد علاقه ی حیوانات است.

 کاربرد میلورم:

 میلورم به عنوان خوراک پرندگان و طیور:

به دو صورت خشک و زنده تغذیه می‌کنند. اکثرا پرندگان کرم های خوراکی زنده را دوست دارند. میتوان با خیساندن نوع خشک شده  آن را آبدار تر و جذاب تر برای جذب پرندگان کرد و یا آن را با سایر تنقلات و مواد غذایی پرندگان مخلوط کرد. از مزایای آن می توان به افزایش وزن جوجه های گوشتی، افزایش سرعت رشد جوجه پرندگان، تاثیر در نرمی گوشت جوجه های گوشتی، تاثیر در رشد پرهای جدید در جوجه ها، کمک به تولید مثل و افزایش تخم گذاری،
جایگزین مناسب برای آنتی بیوتیک، بهبود هضم به علت وجود فیبر و اسیدهای چرب فراوان، داشتن اسیدآمینه های متعادل تر نسبت به پروتئین گیاهی و همچنین به علت وجود کیتین در کنجاله حشرات که باعث افزایش ایمنی بدن در برابر بیماری ها، بهبود میکروبیوتای روده، افزایش لاکتوباسیلوس روده، کاهش جمعیت باکتری و درنتیجه ی آن بهبود سلامت طیور میشود.

پرورش کرم میلورم برای تغذیه طیور

پرورش کرم میلورم برای تغذیه طیور

میلورم به عنوان خوراک آبزیان:

پرورش کرم میلورم برای تغذیه طیور و آبزیان بسیار اهمیت دارد و میتوان با این کار 25 درصد هزینه تغذیه طیور و آبزیان را کاهش داد.حشرات از پتانسیل خوبی برای تامین غذای آبزیان پرورشی برخوردارند. آبزیان آب شیرین سازگاری بیشتری برای تغذیه‌ از حشرات نسبت به آبزیان آب شور دارند. پروتئین حاصل از لارو میلورم بیشترین شباهت را به آرد ماهی( که بیشترین جیره ی غذایی آبزیان را تشکیل میدهد) داراست. البته مقدار اسید چرب موجود در حشرات متفاوت از اسیدچرب موجود در آرد ماهی است، درواقع حشرات نسبت بالاتری از اسیدهای چرب امگا۳ و اسیدهای چرب غیراشباع دارند.
این لارو تقریبا برای همه ماهی هایی که اندازه اندازه آن ها بیش از 10cm مناسب میباشد. از مزایای استفاده از آن در خوراک آبزیان میتوان به افزایش تولید مثل، بالا بردن سطح ایمنی بدن ماهیان، افزایش قابل توجه وزن ماهی های خوراکی نظیر قزل آلا، کمک به تثبیت رنگ و مقاومت به تغییرات ph در ماهیان زینتی، هضم بهتر غذا در ماهیان، برآورده سازی نیاز به کیتین برای میگو و خرچنگ برای پوست اندازی، افزایش وزن در میگوهای که نصف تا ۱۰۰٪ پروتئین جیره ی غذایی آن ها از میلورم است، اشاره کرد.

میلورم به عنوان خوراک انسان:

در سال های اخیر حشرات به عنوان منبع سرشار از پروتئین با ترکیب اسیدآمینه با کیفیت بالا شناخته شده است. میلورم اولین حشره ای است که توسط اداره ی کل بهداشت اروپا مجوز خوراک انسانی را دریافت کرده است. پروتئین مشتق شده از میلورم ترکیب اسیدآمینه های مشابه با پروتئین شیر و گوشت دارد. تحقیقات متعدد نشان داده است که میلورم نیز مانند شیر تمامی ۹ اسیدآمینه ی ضروری که به طور موثر در بدن هضم میشود را داراست. همچنین پروتئین میلورم تنها پروتئین موجود در بازار جهان است که قادر به ترکیب عملکرد و سلامت ( هضم، جذب، سنتز عضلات و کاهش کلسترول در کبد و پلاسما) و همچنین طبیعی بودن و پایداری است. مجموع اسید آمینه های ضروری میلورم با مقدار ۴۵ گرم در ۱۰۰ گرم پروتیین نسبت به whey ( آب پنیر) ۳۴ گرم، جیرجیرک ۳۹ گرم، سویا ۲۰ گرم و نخودفرنگی ۲۴ گرم، امتیاز بالاتری را دریافت کرده هست.

استفاده از میلورم به عنوان منبع کیتین و کیتوسان:

کیتین فراوان ترین پلیمر زیستی بعد از سلولز است و شباهت ساختاری زیادی نیز با سلولز دارد. کیتین و کیتوسان کاربردهای صنعتی وسیعی در صنایع مختلف از جمله پزشکی، مهندسی بافت، انتقال دارو، مهندسی ژنتیک، پانسمان و ترمیم زخم، سلول های بنیادی، کاغذسازی، دندان سازی، تولید لنزهای چشمی، نساجی و… استفاده می‌شود. در حال حاضر، منابع طبیعی اصلی تامین کیتین، پوسته ی خرچنگ و میگو است. با این حال، دسترسی به آن ها بسیار وابسته به فصل است و تولید مستمر آن ها سخت میباشد. با توجه به اینکه انتظار میرود بازار جهانی کیتین و کیتوسان با نرخ رشد سالانه ۱۵.۴ درصد افزایش می یابد، یافتن منابع جدید برای برآورده کردن این تقاضای رو به رشد به روشی پایدار، مهم است. یکی لز جذاب ترین گزینه ها استفاده از حشرات به ویژه کرم های خوراکی است. استخراج کیتین و کیتوسان از حشرات نسبت به منابع موجود از نظر روش های استخراج، مصرف شیمیایی، زمان و عملکرد سودمندتر است. طبق تحقیقات و نتیجه ی حاصله، کیتوسان حاصل از پودر میلورم دارای ساختاری مشابه با کیتوسان تجاری است. و در چند آزمایش فعالیت ضدمیکروبی را نشان داد.

پرورش میلورم در خانه برای تغذیه ی طیور:

آموزش پرورش میلورم در خانه برای تغذیه ی طیور جزو آموزش هایی است که در سال های اخیر توجه افراد زیادی را به خود جلب کرده است. این حشرات قابلیت پرورش و تکثیر در محل های گوناگون را دارند.
تولید تکثیر میلورم ها در خانه نیازمند اصول خاص خود است. با رعایت این اصول می‌توانید به موفقیت های بالایی دست پیدا کنید و در صورت عدم رعایت این اصول این فرآیند می‌تواند با شکست مواجه شود.
یکی از اصول مهم در پرورش میلورم در خانه آشنایی با مراحل زندگی میلورم است.
در مرحله ی اول میلورم در حالت لارو قرار دارد و وقتی که به آخرین سایز رشد خود برسد میتوان حتی آن را به فروش رساند.
در مرحله ی بعد به شفیره تبدیل میشود که همان پیله ی کرم های پروانه نام دارد.
میلورم در مرحله ی آخر به سوسک تاریکی تبدیل خواهد شد. سوسک تاریکی متولد میلورم است و با تخمک‌گذاری که انجام میدهد، باعث ایجاد لارو های جدید و ادامه ی چرخه ی زندگی میلورم ها خواهد شد. هنگام فروش لارو میلورم، تعدادی از لاروها را نگهدارید تا تخمک گذاری انجام دهند و چرخه ی تولید میلورم شما متوقف نشود.
چند ظرف که حداقل ۲۰ سانت عمق داشته باشد و ترجیحا پلاستیکی باشد را فراهم کنید، مانند جا نانی های پلاستیکی. جنس ظرف باید به گونه ای باشد که کرم ها و یا سوسک ها از آن خارج نشوند. بهتر است ظرف دردار باشد، البته باید سوراخ هایی برای تهویه داشته باشد.
ظرف چوبی اصلا مناسب نیست، چون ممکن است کرم ها از آن تغذیه کنند.
سپس، کف ظرف را با سبوس گندم، سبوس برنج و یا حتی جو پرک شده و یا مخلوطی از این ها را پر کنید. انواع میوه و سبزیجات مانند هویچ، سیب زمینی، پرتقال، هلو و غیره ره در ظرف قرار دهید دمای مناسب برای پرورش، همان دمای اتاق است. از این رو ظرف را در دمای اتاق و در محیط کاملا مرطوب قرار دهید.
تعدادی سوسک نر و ماده را در ظرف بریزید. ۳ الی ۴ روز پس از لقاح جنس نر و ماده، سوسک ماده چاله ای در کف ظرف حفر میکند و شروع به تخم گذاری میکند و حدود ۵۰۰ عدد تخم در هر نوبت خواهد گذاشت. تخم ها را از این ظرف به ظرف دیگری که دقیقا همین شرایط را دارا میباشد منتقل کنید.
بعد از ۴ الی ۱۴ روز تخم ها تبدیل به لارو میشوند. سپس لاروها با موادی که در ظرف قرار داده اید تغذیه می‌کنند و شروع به پوست اندازی میکنند.
حدودا بعد از ۱۰ الی ۱۴ بار پوست اندازی به بزرگترین سایز خود میرسند.
لاروها در این مرحله همان کرم هایی هستند که برای تغذیه طیور و سایر استفاده می‌شوند.
بعد از این مرحله به شفیره تبدیل شده و با گذشت حداکثر ۳۰ روز، پس از تغییر رنگ از کرمی به قهوه ای و سپس به سیاه به سوسک تبدیل می‌شوند.
اجازه بدهید تعدادی از لاروها به سوسک تبدیل بشود تا در مرحله ی بعد بتوانید برای تخم ریزی از آن ها استفاده کنید.
از آنجا که تشخیص نر و ماده لودندورف با چشم ممکن نیست، باید تعداد بیشتری از آن ها را نگه داری کنید.

نکات تکمیلی پرورش میلورم در خانه:

نکات مهمی که باید در هنگام پرورش کرم میلورم برای تغذیه طیور در نظر داشته باشیم:
. همواره در صورت امکان مواد ارگانیک را انتخاب کنید. زیرا گزینه های غیرارگانیک می‌تواند به مزرعه ی میلورم شما آسیب برسانند.
. میلورم ها گرمازا هستند؛ به این معنی که متابولیسم آن ها تحت تاثیر محیط قرار میگیرد. اگر در مکان سرد یا خنک نگهداری شوند، متابولیسم آن ها کُند و اگر در جای گرم نگهداری شوند، متابولیسم آن ها تند میشود.
. در دمای ۲۵ درجه ی سانتی گراد و رطوبت ۷۵ درصد، تخم ها میتوانند ۱۹ روز زنده بمانند و از تخم بیرون آیند. اما در دمای ۲۵ درجه ی سانتی گراد نگهداری می‌شوند، کرم های میلورم، شفیره ها و سوسک ها، حتی اگر در رطوبت مطلوب نباشند، می‌توانند زنده بمانند.
. میلورم ها در دمای تقریبا ۲۵ تا ۲۸ درجه ی فارنهایت و رطوبت ۶۵ تا ۷۰ درصد رشد میکنند. هنگامی که در این محدوده نگهداری می‌شود، تخم های بیشتری از تخم خارج میشوند و سریع تر رشد میکنند.
. شست‌وشو و نظافت کامل محیط و ظرف غذای لارو ها در هر دو روز یکبار.
. عدم اسپری آب به منظور رطوبت رسانی.
. تعویض غذاهایی که در محیط رشد میلورم ها قرار میگیرند. به صورت چند روز یک بار برای جلوگیری از فاسد شدن غذاها.
. استفاده از سبد ها مرغوب و با کیفیت برای رشد بهتر لارو ها.
. تمیز کردم محیط از فضولات لاروها هر دو روز یکبار.
. پرورش لاروها به گونه ای که برای انسان قابل استفاده نباشند.
. جدا کردن شفیره ها از لاروها.

 مزایای پرورش میلورم در خانه:

. مکمل جیره ی غذایی دام و طیور
. پرورش کرم میلورم برای تغذیه ی پرندگان اهلی و وحشی
. استفاده استفاده میلورم ها به عنوان طعمه ی ماهیگیری
. استفاده از عنوان غذا و منبع پروتئین برای انسان
. درآمدزایی عالی_ راه اندازی کسب و کار
. بازدهی بالا
. عدم نیاز به سرمایه ی اولیه زیاد
. فضای کم

 معایب پرورش میلورم:

. بررسی بیماری ها
. بررسی آفت ها مثل مگس ها، موزه ها، حشرات، موش ها
. تغییرات قیمت به دلیل تقاضای بازار، فصل، رقابت و عوامل دیگر
. محدودیت های قانونی در برخی کشور ها یا مناطق

نتیجه گیری

استفاده از کرم میلورم به دلیل خاصیت و فایده های بسیار زیادی که دارد می تواند درصد نطفه تخم های گذاشته شده توسط مرغ و خروس و طیور را بالا برده و  تخم گذاشته شده توسط پرنده و طیور به تخم نطفه دار با کیفیت تبدیل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *