مقالات

جفتگیری عروس هلندی

جفتگیری عروس هلندی

تولید مثل و جفتگیری عروس هلندی

اصلی ترین موضوع در پرورشطوطی عروس جفتگیری عروس هلندی است. جفتگیری عروس هلندی زمان بسیار زیادی را میطلبد تا نتیجه ان تخم نطفه دار طوطی عروس با کیفیت باشد. پرنده برای انجام عملیات جفتگیری به موارد مختلفی دقت میکند برای نمونه تامین آب و هوای معتدل و تغذیه مناسب برای جفتگیری عروس ها نقش موثری را ایفا میکند. عروس هلندی ها به توجه نیاز دارند و برای پرورش آن ها باید زمان زیادی به آن ها اختصاص داد.

 تشخیص بلوغ جنسی عروس هلندی

انواع عروس هلندی، بلوغ جنسی را معمولا از طریق تغییرات رفتاری و فیزیکی نشان میدهند. بلوغ جنسی در نرها و ماده ها به صورت متفاوتی ظاهر میشود. تشخیص بلوغ جنسی عروس هلندی نر و ماده به صورت زیر است:

_ عروس هلندی نر

عروس هلندی نر به محیط اطراف بیشتر توجه کرده و شروع به خواندن با صدای خاص و جذاب میکند تا توجه عروس هلندی ماده را جلب کند. عروس هلندی های نر ممکن است بالشان را باز کرده و بر روی آن با نوک ضربه بزنند و یا حرکات هیجانی از خود نشان دهند.

_ عروس هلندی ماده

در مقابل عروس هلندی ماده در حین بلوغ جنسی بسیار حساس بوده و به دنبال منطقه ای برای ساختن لانه میگردد. عروس هلندی ماده ممکن است در محیط های مختلف کنج کرده و مصالح برای ساختن لانه را جمع کند. همچنین، در صورتی که نزدیک به بلوغ جنسی باشند، ممکن است شروع به قرار گرفتن در مکان های مناسب برای تخم گذاری کنند و رفتار متناسب با شرایط تخم گذاری نشان دهند.
به طور کلی عروس هلندی معمولا در زمان ۹ تا ۱۲ ماهگی قادر به تولید مثل هستند اما بلوغ کامل جنسی در سنین ۱۵ تا ۱۸ ماهگی رخ میدهد.

پر ریزی عروس هلندی:

ریختن پر از نشانه های به بلوغ رسیدن عروس هلندی ها است. در این برهه پرهای کهنه و قدیمی میریزند و در عوض پرهای جدید جای ِمن ها را میگیرد. به عنوان نمونه پرهای جنس نر روشن تر بوده و سینه آن به رنگ خاکستری تیره در می آید.

آواز و جفت گیری

آواز خوانی عروس هلندی ها میتواند علاوه بر لذت بخش بودن جنسیت آن ها را نیز لو دهد. عروس هلندی های ماده آواز زیادی نمیخوانند و بیشتر جیک جیک میکنند. اما عروس هلندی های نر سعی میکنند تا صداهای متفاوتی از خود بروز دهند.
همانطور که قبلا نیز اشاره شد جفتگیری عروس هلندی ها پس از رسیدن به بلوغ جنسی ممکن است، بلوغ جنسی این پرنده ها در سنین یک و نیم تا دو سالگی رخ میدهد. بعد از این که پرنده نر پرریزی کرد آماده جفتگیری میشود. نشانه های بلوغ جنسی عروس هلندی نر شامل آواز خواندن مداوم، نوک زدن به ظرف آب یا قفس، به کردن بال و تغییر رنگ دم پرنده است.
هنگامی که پرریزی پرنده تمام شد آرام و مطیع شده و در داخل قفس رفت و آمد میکند. از دیگر روش های تشخیص با بلوغ رسیدن رسیدن ماده دم آن است. چرا که پرنده ماده بالغ شده دم خود را بالا می آورد. عروس هلندی هایی که سنین آن ها بیش از دو سال است قطعا به سن بلوغ رسیده اند.

 

روش های مهم جهت آماده سازی عروس هلندی برای جفتگیری:

یک سری فاکتور ها، روش ها و تکنیک ها وجود دارد که به واسطه آن میتوان جفت گیری عروس هلندی و تحریک آن برای تخم گذاری را سرعت بخشد.

_ایجاد فضای مناسب برای جفتگیری عروس هلندی

اولین چیزی که برای ایجاد فضای مناسب برای جفتگیری عروس هلندی باید انجام دهید، فراهم کردن یک محیط آرام و امن است. انتخاب قفس مناسب برای جفتگیری که فضای بزرگی داسته باشد، میتواند یک محیط امن و آرام برای پرنده باشد. قفس باید به اندازه ای بزرگ باشد که اجازه فعالیت و پرواز به این پرنده را بدهد. همچنین وجود اشیایی مانند چوب، آویزهای یا پرچم ها میتواند احساس امنیت بیشتری را ب ای تحـریک و تقویت عروس هلندی برای تخم گذاری ایجاد کند.

قفس مخصوص:

برای ایجاد شرایط جفتگیری ابتدا آن ها رل در قفس های جدا قرار دهید. به صورتی که یک دیگر را نبینند و تنها آواز همدیگر را بشنوند. این طوطیان پرندگان اجتماعی هستند. بعد از گذشت مدت زمان ۲ الی ۳ هفته از زمان جدایی آن ها خواهید دید که آن ها با وجود ندیدن یک دیگر با هم حرف میزنند. بعد از این مرحله یک قفس بزرگ آماده کنید تا پرندگان در آن زندگی کنن. قفس مذکور باید برای جفتگیری پرنده ها بهینه باشد.
در صورتی که نر و ماده با هم جفت شوند احتمال جفتگیری آن ها بالا میرود. به همین جهت قفس همیشه باید برای نگهداری تخم عروس هلندی ها آماده باشد. یک قفس محکم پوشیده شده با پوشال نرم و ماده برای عروس هلندی ها ایده آل است. قفس را باید در محیطی خلوت و دور از نور چراغ یا زیر قفس در ارتفاع قرار دهید. باید یک میله به عنوان نشیمن گاه نیز برای پرنده ها در نظر گرفته شود.

_ رژیم غذایی مناسب برای جفت گیری عروس هلندی

رژیم غذایی مناسب برای جفتگیری عروس هلندی باید شامل تنوع و تغذیه مناسب باشد. دستور غذایی مناسب برای جفتگیری که مقوی ترین غذا برای عروس هلندی کمک میکند تا سلامتی و فرآیند جفت گیری آن ها بهبود بخشیده شود.

از غذاهای مست کننده عروس هلندی:

. تغذیه عروس هلندی برای تخم گذاری؛ برای ارائه ی تغذیه ی متنوع و کامل، از غذاهای مختلفی مانند دانه های مخصوص پرنده ها، میوه ها، فیبر و مواد غذایی پروتئینی مثل تخم مرغ و منابع پروتئینی حیوانی مانند ماهی استفاده کنید.

. تامین ویتامین و مواد معدنی؛ مطمئن شوید غذاهایی که امتحان میکنید ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی مثل ویتامین A, D, E و کلسیم را فراهم کنند. این برای سلامتی و تقویت سیستم تولید مثلی بسیار ضروری هستند.

. تنوع در میوه و سبزیجات؛ ارائه میوه ها و سبزیجات مختلف میتواند تغذیه مناسبی را برای این پرنده ها فراهم کند. مثلا، میتوانید از میوه هایی مانند سیب، خرما، پرتقال، هندوانه و سبزیجاتی مانند گیاهان خوراکی استفاده کنید.

. محدودیت در مصرف غذاهای پرچرب؛ مصرف غذاهای پر چربی مانند مغزهای روغنی باید محدود شود، زیرا ممکن است باعث افزایش وزن زیاد در این پرنده ها شده و در روند جفتگیری عروس هلندی تاثیرگذار باشد.

. آب تازه و نظافت محیط؛ اطمینان حاصل کنید که همیشه آب تازه برای این طوطی در دسترس باشد. همچنین تمیز نگه داشتن محیط زندگی شان از اهمیت بالایی برخوردار است.

نحوه ی جفت گیری عروس هلندی

جفت گیری در عروس هلندی ها بک فرآیند طبیعی میباشد که توسط نر و ماده انجام میشود. آمادگی جنسی معمولا به وسیله نر و ماده با رفتار ها و نشانه های خاص نشان داده میشود. زمانی که کوکاتیل نر و ماده آماده جفت گیری هستند، به نزدیک یک دیگر میروند و با حرکات رقص با یک دیگر ارتباط برقرار میکنند. عروس نر با آواز و رقصیدن عروس ماده را به طرف خود جلب کرده و فرآیند جفتگیری آغاز میشود. این فرآیند ممکن است چند دقیقه طول بکشد. در هر بار تخم گذاری این طوطی ممکن است ۴ تا ۶ تخم نطفه دار عروس هلندی تولید کند.

دلایل عدم جفتگیری عروس هلندی:

عروس هلندی مانند سایر پرنده ها ممکن است به دلایل مختلفی جفتگیری نکنند که دلایل آن را مرور می کنیم:
۱. عدم آمادگی بدن پرنده: در بعضی مواقع به علت عدم آمادگی بدنی پرنده و کمبود مواد معدنی این امر رخ نمیدهد. در نتیجه حتما از دوره ی پاکسازی ذکر شده در ویدئو بالای سایت استفاده کنید و با استفاده از تقویت نطفه و مکمل های تقویتی پرنده را برای تولید مثل آماده کنید.
۲. سن و بلوغ جنسیتی: در برخی موارد، پرنده ها هنوز به سن بلوغ جنسی نرسیده اند و این عامل میتواند باعث عدم آمادگی آن ها برای جفتگیری شود. عروس هلندی ها نیازمند رسیدن به سن بلوغ جنسیتی هستند تا آمادگی کامل برای جفتگیری و تولید مثل را نشان دهند.
۳. محیط زندگی نامناسب: شالیط محیطی نامناسبمیتواند عاملی برای هرس جفت گیری باشد. فضای کوچک، استرس، نوردهی نامناسب، عدم ارائه غذا و آب به موقع، وجود سایر پرنده ها در نزدیکی قفس و غیره میتواند باعث ایجاد مشکلات و تنش در عروس هلندی ها شود که باعث عدم آمادگی برای جفتگیری میشود. انتخاب قفس مناسب عروس هلندی میتواند موجب تحریک پرنده به جهت یافتن پناهگاهی امن شود.
۴ فاکتورهای بهداشتی و سلامتی: مشکلات بهداشتی مانند بیماری ها، عفونت ها یا جراحی های قبلی ممکن است به عروس هلندی ها اجازه جفتگیری ندهد.
۵. نیاز جنسی: برخی از عروس هلندی ها ممکن است با توجه به شخصیت خود، علاقه ای به جفتگیری نداشته باشند یا این که زمان وشرایط خاصی را برای این عملیات انتخاب کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *